Izvor: vusz.hr

Mještani Tompojevaca danas su se s posebnim pijetetom prisjetili svih poginulih, ubijenih i nestalih sumještana u Domovinskom ratu, a njima u čast služena je sveta misa zadušnica u župnoj crkvi sv. Marije Magdalena u Tompojevcima.

Kod spomen obilježja položeni su vijence i zapaljene svijeće u znak sjećanja na branitelja Niku Filipovića koji je ubijen u proboju iz Vukovara, branitelja Zvonka Galovića ubijenog iz zasjede, Ivana Šarića koji je odveden s kućnog praga i do danas se ne zna gdje su njegovi posmrtni ostaci, mučki ubijenog Nediljka Vulića čije je tijelo pronađeno u masovnoj grobnici bunara u Čakovcima, ubijene Nenada Radeku i Josipa Mesaroša te Rozaliju Horvat, staricu ubijenu u vlastitoj kući.

„Zahvaljujemo obiteljima poginulih branitelja i civila, Udruzi “Vukovarske majke”, UHDDR TM RH, UHDDR Općine Tompojevci, Udruzi hrvatskih branitelja domovinskog rata 10. dom. puk. Vukovar, UDVDR VSŽ i Općine Tompojevci, Udruzi veterana 5. gardijske brigade „Sokolovi, MO Tompojevci, vatrogascima DVD Bokšić i Tompojevci na aktivnom sudjelovanju, svim građanima Općine Tompojevci, gostima i uzvanicima. Svim žrtvama neka je vječna hvala i slava!“, rekao je općinski načelnik Milan Grubač.

Polaganjem vijenca počast žrtvama u ime Vukovarsko-srijemske županije odao je pročelnik Ureda župana Marko Dikonić.

9 Oktobra
00:00

Tompojevci